Med fokus på miljøet:

Økende bevissthet rundt miljø og bærekraft har i senere år medført at produsenter av kjemiske produkter har satt økt fokus på løsninger som ikke skader miljøet. Owatrol har i lengre tid jobbet frem en serie med produkter som setter miljøhensyn i fokus – og det er jo en ekstra bonus at produktene tidvis er bedre enn tidligere giftige løsninger. Produktene er biologisk nedbrytbare og forårsaker dermed ikke skade på naturen over tid.

Treprep

Terrasse og trerens som fjerner alt av gammel olje og beis i dybden i treverket. Er terrassen skikkelig møkkete og skriker etter en kraftvask – så er Treprep virkemiddelet. Treprep og marine-produktet Deep Cleaner er samme produkt og kan også brukes på teak dørk/dekk på båt.
Treprep fjerner også den beskyttende hinnen som nytt høvlet trevirke har og må brukes for å gjøre treverket mottagelig for oljebehandling.

Net-Trol

Net-Trol er et terrassevask produkt som nøytraliserer Treprep kraftvasken. Etter Treprep behandling må du alltid nøytralisere treverket. Brukt alene er Net-Trol et veldig behagelig middel å jobbe med for å vaske, rense og lysne treverket. Den er tyktflytende og kan således brukes på vegger og gjerder i tillegg til terrasse og møbler. Smør på og la det virke i ca 15 minutter og skrubb og skyll av med kraftig hageslange. Net-Trolen gjør at treverket får tilbake sin opprinnelige farge.
Bruke gjerne Net-Trol på båten også for å rense teak dørk og dekk, samt rense bort den gule fargen som ofte kommer på eldre plast (glassfiber) båter.

Dilunett

Dilunett bunnstoff- og malingsfjerner er et kraftig middel som fjerner inntil 8 lag med gammel maling, beis, lakk og bunnstoff (Dilunett og Marine Strip er samme produkt) uten å skrape. Bare smør på den tyktflytende væsken og la det virke i 20-30 minutter og spyl av med kraftig hageslange eller høytrykksspyler (NB: pass på å ikke skade treverket med for kraftig trykk).

Aquadecks

Aquadecks er et nytt vannbasert treolje produkt for terrasse og hagemøbler som har de samme gode penetrerence Owatrol-egenskapene. Det har flere fordeler, blant annet at du kan olje en nylagt terrasse før den har tørket ordentlig inn. Det er fordi den er vannbasert og tørrstoffene i oljen utnytter den naturlige fuktigheten i ny terrasseplank i motsetning til alkyd basert treolje som vil slåss mot fuktigheten. Aquadeck har et veldig godt UV-filter som gjør at treverket gråner saktere og gir dermed lengre vedlikeholdsintervall.