Tips og inspirasjon

Treverk er et materiale med lange tradisjoner i Norge, både inne og ute. Owatrol trepleie tar vare på treverkets naturlige utseende og biologiske struktur, samtidig som det gir effektiv beskyttelse.

Inspirasjon og nytt fra Owatrol

En rekke inspirerende artikler som hjelper deg med å vedlikeholde kledning, terrasse, møbler, samt . 
Kanskje til å med inspirere deg til å gjøre noe nytt! 

Beise eller olje terrassen?

Når skal du beise og når skal du olje terrassen? Svaret på det er nok i stor grad smak og behag for eieren. Noen produsenter / nettsteder hevder at oljebehandling har kortere vedlikeholdsintervall enn beis. Vi mener dette misvisende.

Tilsett Owatrol i oljemalingen

Vår og sommer er tiden for å male huset. Men – er det alltid nødvendig å male på nytt? Hvis du har et hus som har fått litt falmet farge, og opprinnelig malt med oljemaling, kan du friske opp fargen ved å male over med Owatrol olje.

Hvordan behandle og beskytte nytt treverk

Når du endelig er ferdig med å bygge ny terrasse kan du egentlig bare nyte resultatet i ro og mak. Vi får jevnlig spørsmål om behandling og beskyttelse av en ny terrasse. Dette må du vite:

Vannbaserte biologisk nedbrytbare løsninger for terrasse og hagemøbler

Med den økende bevisstheten rundt miljø og bærekraft er det godt å se at produsentene og malingskjedene lytter til forbrukernes krav om produkter som ikke skader den verden vi lever i.

Hva er «mill glaze» og hvordan behandle det?

Mill glaze er en beskyttelseshinne som blir skapt i produksjonsprosessen. Det er en naturlig reaksjon fra treverket at den vil beskytte sårflater. Når treverket blir høvlet på sagbruket oppstår høy varme og det gjør at de naturlige væskene i treverket danner en «glasur» på overflaten.

Stripp og rens av terrasser og hagemøbler

Å få treverk til å se ut som nytt igjen kan for mange virke som en umulig oppgave. Men Owatrol har løsninger for det, enten det er fjerning av gammel innsauset olje, beis, maling eller lakk.

Hvorfor er olje bedre enn beis til terrassen

ChatGPT fikk følgende spørsmål: Hvorfor er treolje bedre enn beis på terrassen?

(Artikkel skrevet med AI): Treolje og beis er begge vanlige alternativer for å beskytte og forbedre utseendet til en terrasse, men de har forskjellige egenskaper og fordeler som kan gjøre den ene mer egnet enn den andre, avhengig av behovene og preferansene dine.

Blande farge i Owatrol

Ja, – du kan blande farge inn i Owatrol Deksolje D1 og terrasseoljen TEXTROL.

Deksolje D1 kommer i utgangspunktet som en fargeløs og dypt penetrerende olje som primært brukes for å gjennomimpregnere treverk så det blir vanntett.

Terrasseoljen TEXTROL har UV-filter og beskytter treverk bedre mot solens stråler som medfører gråning. Den er tilgjengelig i  fem naturlige farger.