Sedertre

Egenskaper:

Ekstremt fin og jevn struktur med god styrke og fleksibilitet. Treverket kan variere fra lysegul til rød og til en mørk rødbrun farge. Rettlinjet fibermønster med svært få kvister. Svært fet og harpiksholdig treslag med høy naturlig motstand mot råte. Vanskelig å overflatebehandle og kan lekke/blø tanninger når treverket er nytt, noe som forhindrer tilstrekkelig inntregning og vedheft av finish. Tanniner kan sette flekker på lyse fargede overflater hvis de ikke blokkeres.

 

Hvordan behandle:

Nytt treverk

  1. Fjern all støv og skitt.
  2. Påfør Seasonite dersom treverket settes opp i de mest solfylte månedene og varmen kan bli svært høy. Seasonite vil gi en mer kontrollert opptørking av treverket og minske risiko for vridninger og sprekkdannelser..
  3. Eksponeres for vær og vind i 6-12 måneder.

Gammelt treverk

  1. Vask med Net-Trol.
  2. Ekstremt skitne overflater kan vaskes med Treprep 1:4 og nøytraliseres med Net-Trol.
  3. Påfør Textrol treolje i fargenyansen Gylden Eik (mest vanlig). Den har en liten gylden fargenyanse (lys honning) som gir bedre UV-beskyttelse enn den fargeløse Textrolen.

Alternative produkter
Edelolje. Edelolje vil gi en blank finish som samtidig binder seg godt til underlaget og pentererer noe inn i treverket. Jo flere strøk med Edelolje, jo mer høyglans finish får du. Edeloljen beskytter mot UV-stråler og gir en langvarig beskyttelse og er enkel og flekk-vedlikeholde etter behov.

Hvordan vedlikeholde:

Tidligere behandlet med:

Textrol treolje
1. Vask med Net-Trol.
2. Påfør Textrol treolje.

Edelolje
1. Vask med Net-Trol.
2. Bruk våtslipepapir korning P320 (Deks Olje D1 som slipevæske).
3. Tørk av D1 og slipestøv.
4. La tørke i 24 timer.
5. Påfør 2 strøk Edelolje (1 hver dag).