Om Owatrol

Skapt av de norske gründerne Hjalmar Olsen & Eystein Finn Wang. De drev Olsen & Wang Farvehandel i Oslo fra 1902, og importerte alle mulige produkter og ingredienser som de lagde egne produkter av.

Owatrol – skapt i Norge

Owatrol ble skapt av de norske gründerne Hjalmar Olsen & Eystein Finn Wang. De drev Olsen & Wang Farvehandel i Oslo fra 1902, og importerte alle mulige produkter og ingredienser som de lagde egne produkter av.

Et av disse produktene var amerikanske Penetrol og i 1950 ble OWATROL lansert som merkenavn. Det første produktet var «rustoljen med de penetrerende egenskapene». En videreutvikling av dette dannet grunnlaget for suksessen i det maritime markedet med Deks Olje D1 og D2, som sjømenn trengte for å holde båtene tette.

Utover 50-, 60- og 70-tallet kom det mange produkter som alle er basert på Owatrol-formelen, deriblant Teakolje og Edelolje som fortsatt er bestselgere.

Owatrol sine trepleieprodukter deler vi inn i to kategorier

  • penetrerende oljer som beskytter treverket i dybden
  • og overflate-oljer som ser ut som «olje-lakk» – og gir utvendig beskyttelse

For best resultat bør oljene brukes i system. De penetrerende oljene er Owatrol olje (primært til stbeskyttelse men kan også brukes på treverk), Teakolje og Textrol. Disse skal påføres vått-i-vått til treverket ikke trekker inn mer. Så må overskytende olje tørkes bort for å få en silkematt finish. Det er viktig å gjøre så det ikke danner seg hinne (film) som vil flasse.

Owatrol har to overflate-oljer som gir høyglans finish; Deks Olje D2 og Edelolje. Her skal olje påføres med ett strøk daglig inntil ønsket finish/glans er oppnådd. Best beskyttelse oppnås når Deksolje D1 brukes som underlag, det er en forutsetning når du skal bruke D2 i maritime miljøer. Oljene er elastiske og tåler noe bevegelse i det underliggende treverket. En lakk derimot vil sprekke opp og krakelere/flasse. Vedlikehold gjøres ved å pusse over og rense slitte flater, og olje på ny der det trengs. Det er ikke nødvendig å slipe ned hele flaten.

DSC01940

Her kan du raskt få tak i dine produkter

Kjøp dine Textrolprodukter på nett i dag. 
Rask levering rett hjem!