Owatrol i maritime miljøer - både for tre- og plastbåter

Norge og Norden har lange tradisjoner innen sjørfart og fiske og en vesentlig del av opprinnelsen til Owatrol var fiskeflåtens behov for å pleie og beskytte fiskeskøytene. Styrhusene var som regel kledd med teak, og dette ble grunnlaget for Owatrol Teakolje som fremdeles er en bestselger i markedet.

Så ville fiskerne ha bedre beskyttelse av dekk og skrog og med de ekstremt penetrerende og beskyttende egenskapene som ligger til grunn for Owatrol kom man frem til den neste suksessformelen: Deksolje D1 og Deksolje D2.

Systemet med D.1 og D.2 er kjent for alle som bygger og vedlikeholder trebåter. Men visste du at Owatrol også har svært effektive produkter for plastbåter?

Klassikerne; systembehandling med
Deks Olje D.1 og Deks Olje D.2

Stort sett alle som er inne i trebåtmiljøet kjenner til «Owatrol 1 og Owatrol 2» som over tid skiftet navn til DEKS OLJE D.1 og DEKS OLJE D.2. Dette er en systembehandling som for mange revolusjonerte beskyttelse og forskjønnelse av trebåter ifht historiske metoder med rå linolje og terpentinblanding. Vi skal ikke argumentere med «hva som er best» da det er like mange meninger om dette som det er trebåtentusiaster så vi forholder oss til fakta:

D1 er en ekstremt penetrerende treolje som gjennomimpregnerer treverket og gjør det nærmest vanntett. D1 driver ut fukt og luft og erstatter det med olje som herder. Den påføres vått-i-vått til treverket ikke trekker mer. Så tørker man bort overskytende olje som ikke trekker inn for å få en matt finish. D1 bruker du under og over vannlinjen. D1 kan med fordel også brukes på interiør, dekk, dørk m.m for å få den beste beskyttelse av treverket i dybden.

D2 er en lufttørkende overflate «oljelakk» som etter 6 strøk gir en høyblank finish som du kan speile deg i! D2 beskytter mot solens UV stråler, og krever at du har et underlag som er behandlet med D1. Mens hard lakk har en tendens til å sprekke opp og krakelere, bygger D2 en hard men fleksibel hinne som kan bevege seg med treverket uten å sprekke opp.

Våre beste referanser er kundene våre!

Hør historien fra Ingar Lunde som forteller om Furuholmen båten Rabelle med sine 40 år. 

EDELOLJE

Owatrol EDELOLJE er en unik «kombinasjon» av D1 og D2 som svært mange trebåteiere benytter. Den minner mest om DEKS OLJE D.2, men har en noe tykkere viskositet og gir en noe hardere lakk-lignende finish. Den har litt av D1 sine penetrerende egenskaper, men primært at den fester godt til nær sagt alle underlag. Jo flere strøk med EDELOLJE du legger – jo blankere blir finishen. Foruten å bruke EDELOLJE over vannlinjen på trebåtene, kan den også benyttes på dører og garasjeporter i edelt treverk (teak, mahogny, redwood osv.), og selvsagt på lyst treverk som furu, gran og eik. 

Her kan du raskt få tak i dine produkter

Kjøp dine D1, D2 Deks og Edeloljer på nett i dag. 
Rask levering rett hjem!