Owatrol på hagemøbler

Treverk er et materiale med lange tradisjoner i Norge, både inne og ute. Owatrol trepleie tar vare på treverkets naturlige utseende og biologiske struktur, samtidig som det gir effektiv beskyttelse.

Vedlikehold av hagemøbler

Owatrol-produktene for å vedlikeholde og beskytte terrasse- og hagemøbler er effektive og behagelige å jobbe med.
Produktene dekker behovene til både nye og værslitte hagemøbler, samt enhver tresort.

CU-impregnert furu

cu impregnert hagestol i furu

«Vanlige» hagemøbler i trykkimpregnert furu er fortsatt populære. Når de er nye har de et grønnskjær over seg, men etterhvert vil sol og regn gjøre at treverket gråner. Nytt og fuktig treverk bør settes inn med Seasonite for å få en kontrollert opptørking av treverket for å hindre at det vrir seg eller sprekker.

seasonite

Teak / hardwood

De klassiske hagemøblene i TEAK går ikke av moten. Enten det er «5-posisjoners» stolen eller den elegante dekkstolen (steamer-chair).

Nye møbler trenger ingen behandling. De har et godt grunnlag med naturlige oljer. Bruk møblene en sesong før du gjør noe med dem.

Kanadisk rødt sedertre

Adirondack / Westport / Muskoka stolen er en klassiker som nå har en oppblomstring i Norge. Den lages både i furu (pine) og sedertre. Den beste beskyttelsen er i den lyse og lette Canadian Red Cedar (rødt sedertre).

Sedertre gråner raskere enn mange andre tresorter. Hvis du ønsker å bevare den rødlige varme løden bør du behandle dem med olje. Flere produsenter og malesmestre anbefaler Owatrol Textrol for den optimale beskyttelse.

Nye møbler kan du bruke i noen uker før du bør behandler dem. Da åpner porene seg og er mottagelig for olje. Pass på at du gjør behandlingen før treet har grånet for mye.

Fremgangsmåten for vask, dyprens og vedlikehold av hagemøbler i tre er som følger:

 1. Lett vær-eksponert tre skal renses og vaskes med Net-Trol. Fukt treverket og smør på Net-Trolen og la det virke i 15-20 minutter.
 2. Skrubb og skyll av med vannslange med litt godt trykk. Ikke bruk høyttrykkspyler – det fliser opp treverket.
 3. Er treverket veldig møkkete og innsauset i gammel olje eller beis må du gå grundigere til verks med Treprep. Det samme gjelder hvis treverket har blitt angrepet av sopp og mugg. Treprep renser opp i dybden og frisker opp fargen i treverket.
  Treprep påføres på fuktet tre og lar det virke i 15-20 minutter før du deretter skrubber og skyller av med kraftig vannstråle (ikke høytrykkspyler).
 4. NB: Du må ALLTID nøyralisere treverket med Net-Trol etter bruk av Treprep. La Net-Trolen virke og bruk gjerne en skrubbepad når du skyller av.
 5. Etter rens med Treprep og Net-Trol må treverket tørke i 2-3 dager i godt vær.
treprep
Treprep dyprens
trerens
Net-Trol trerens & nøytralisering
textrol

For beskyttelse med UV-filter skal du olje de trykkimpregnerte møblene med Textrol treolje.

 1. Smør inn 2 strøk med Textrol vått-i-vått – evt flere strøk hvis treverket fortsatt trekker inn olje. Når treverket ikke trekker mer skal du tørke bort overskytende olje så det ikke danner seg hinne.
 2. Når oljen har tørket/herdet etter 1-2 dager kan du ta møblene i bruk.
Owatrol Teak olje

Teak møbler anbefaler vi at du smører inn med Owatrol Teak Olje. Den inneholder de naturlige oljene som er i teak fra før av og gir en penetrerende beskyttelse i dybden.

Owatrol Teak Olje har også et UV-filter som beskytter mot gråning av teaken.

 1. Smør inn 2 strøk Owatrol Teak olje vått-i-vått – evt flere hvis treverket fortsetter å trekke inn olje. Når treverket ikke trekker mer skal du tørke bort overskytende olje så det ikke danner seg en hinne.
 2. Når oljen har tørket/herdet etter 1-2 dager kan du ta de i bruk. PS: Kjenn etter at det ikke er seig olje på overflaten før du setter deg. Da har du enten ikke tørket av overskytende olje – eller du må vente lenger til det tørker. Bruk evt white-sprit og en ren lofri klut for å tørke bort Owatrol.
textrol

Møbler i kanadisk rød seder trenger du ikke å rense med Net-Trol første sesongen – så fremt du oljer dem FØR de har begynt å gråne. For å være på den sikre siden anbefaler vi allikevel at du gjør det.

Bruk OWATROL TEXTROL i fargen Gylden Eik. Da får du en god beskyttelse i dybden.

 1. Smør inn 2 strøk Textrol vått-i-vått – evt flere strøk hvis treverket fortsatt trekker inn olje. Når treverket ikke trekker mer skal du tørke bort overskytende olje så det ikke danner seg hinne.
 2. Når oljen har tøkret/herdet etter 1-2 dager kan du ta møblene i bruk.

Her kan du raskt få tak i dine produkter

Kjøp dine Textrolprodukter på nett i dag. 
Rask levering rett hjem!