Dekor & spesialmalinger

Problemløsere og effektmaling til dekor

Dekorative effekter og holdbarhet er noe av det vi legger ekstra vekt på. Holdbare farger, detaljer og glans gir nytt liv til dekorative gjenstander, vegger og møbler, og Owatrol har akkurat de løsningene du trenger. Owatrol har utviklet innovative produkter som lar deg enkelt lage og oppnå dekorative effekter både inne- og utendørs: rust, oksidert bronse, irret kobber, og vi har problemløserprodukter som sikrer god heft både til porøse og glatte underlag.

Owatrol Spirit

Dekorativ effektmaling som lar deg skape unike overflater til gjenstander, vegger og møbler i:

  • rust
  • oksidert bronse
  • irret kobber

Eller du kan bruke metallmalingene bronse og kobber uten å aktivere korosjonsprosessen. De gir en flott realistisk metall-finish.

Floetrol og Aussie-Trol

2 veldig populære produkter innen kunst og dekorasjonsarbeid.

Floetrol (også kalt Easy Flow i noen land) er en malingstilsetning til akrylbasert maling. Den øker åpningstiden til malingen og forbedrer utflytingsegenskapene uten å forringe kvaliteten til malingen. Den blir lettere å jobbe med og gir et bedre finish uten penselstrøk, samt bedre dekkevne.

Kunstnere som benytter «pouring-teknikk» blander gjerne 1-5 deler Floetrol inn i malingen for å oppnå unike effekter.

Aussie-Trol er også en malingstilsetning som kunstnere innen pouring-teknikker elsker.  Det er en celle-aktivtor som gjør at malingen danner «celler» (fargeflekker) og dermed unike fargefylte effekter. Aussie-Trol skal  blandes i Floetrol-tilsatt akrylmaling.  I tillegg til bruk på lerret kan man også prøve seg på bord og møbler.

E.S.P. = Easy Surface Primer

ESP er en heftgrunning for glatte underlag når du f.eks skal male kjøkkenskapene eller flisene på kjøkken eller bad. ESP fester seg til alle glatte underlag som fliser, melamin, PVC, lakk etc. så du slipper å pusse med sandpapir for å få heft.

Den er overmales med lakk eller maling allerede etter 2 timer, avgir ingen gasser, lukter ikke og lukker heller ikke underlaget.

e.s.p.

E-B – Easy Bond

E-B er en grunning og malingstilsetning til bruk på porøse, kalkede og/eller ustabile underlag.

Den blandes i vann-basert maling og stabiliserer underlaget, og samtidig gir meget god vedheft mellom 1. og 2. strøk maling.

Dette minimerer risikoen for oppsprekking av malingen.

Perfekt til bruk på mur, murstein og andre porøse og eller kalkede underlag, hvor den blandes i malingen.

Owatrol Floor Vernis gulvlakk

Når du ønsker å beholde det naturlige utseende på nytt/lett rustet stål skal det forbehandles med Owatrol penetrerende olje («rustoljen») og deretter lakkes 2 strøk med Floor Vernis gulvlakk. 

Den er spesielt utviklet for tungt trafikkerte områder som trapper, gulv og inngangspartier som er laget i stål. Stor motstandsevne mot riper og skraper når den er ferdig herdet.

Den gir en halvblank finish, sklisikker (ved normal gange), og er